Vil du presse æbler


På presseholdet møder du et hold med mange års erfaring i at lave æbler om til most. Du deltager i hele processen, lige fra at hente udstyret på Havnegården, installere det og funktionsteste. Og når det hele starter første dag i festivalen, så er der tryk på fra åbningstimen. Faktisk har der været arbejdet lidt forud for åbningen, idet der jo også skal være varer på hylden til de første kunder.

Hele ugen igennem arbejdes der i to hold med 3-4 mand pr. hold. Typisk 10.00-13.30 og 13.30-17.00, og det er selvfølgelig ikke hver dag, at man har en vagt. Det bestemmer men i øvrigt selv, men mere end en og mindre end 12 vagter er passende.

Når sidste flaske most er rakt over disken, og det er ved at tynde ud i rækkerne af besøgende, er det tid til at pakke udstyret ned. Og med vanlig snilde og erfaring sker det faktisk forholdsvis hurtigt. Alt udstyr bringes tilbage til Havnegården, hvor det rengøres, inspiceres og klargøres til næste års festival, inden det sættes på reolen. På den måde sikres det, at vi ikke står med overraskelser, når vi starter en ny festival.

Gennem hele året er der frivillige, der arbejder på forskellige ting. Både administrativt og fysisk. Det fysiske foregår typisk på Havnegården.

Hvis du vil presse æbler, så kan du tilmelde dig på frivillig@ebelfestival.dk

Selvom du melder dig til at presse æbler, så kan du sagtens også tilmelde dig et eller flere af de øvrige områder.